Lugresky 113 Posted November 30, 2019 Po aktualizacji 0.8.1 w trybie PRZEŁAMANIE gra straciła mocno na wydajności, najbardziej w miejscach gdzie zostanie rzucony dym. Patrząc w stronę rzuconego dymu klatki potrafią spaść do 30 i się utrzymywać na takim poziomie dopóki dym nie zniknie. Miałem też droopy do 15 klatek ale to już sporadycznie. Przed wyjściem aktualizacji tego problemu nie było. Parę osób też mówi o tym problemie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fr1man666 5 Posted November 30, 2019 Potwierdzam. U mnie podobnie. Przed 0.8.1 było wszystko OK. Jak gra działała dobrze, tak teraz jak ktoś dym pierdyknie to dropy do 25-30 klatek. Na Smoleńsku na mostku między punktami B a C, jak wczoraj spadł dym to 15 klatek. Quote Share this post Link to post Share on other sites
alepasztet 32 Posted November 30, 2019 U mnie też chodzi gorzej, ciężko się gra. Nawet nie tyle, że mam dropy, ale mało fpsow bez przerwy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
juju 12 Posted November 30, 2019 Potwierdzam. Cosik jest nie halo, że tak się pozmieniało. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rozmo 699 Posted December 1, 2019 12 hours ago, Lugresky said: Po aktualizacji 0.8.1 w trybie PRZEŁAMANIE gra straciła mocno na wydajności, najbardziej w miejscach gdzie zostanie rzucony dym. Patrząc w stronę rzuconego dymu klatki potrafią spaść do 30 i się utrzymywać na takim poziomie dopóki dym nie zniknie. Miałem też droopy do 15 klatek ale to już sporadycznie. Przed wyjściem aktualizacji tego problemu nie było. Parę osób też mówi o tym problemie. Czyli dropy fps masz na Przełamaniu? Podeślesz jeszcze jak masz ustawienia graficzne oraz swoją specyfikacje komputera. Pozdrawiam, Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gacek227 15 Posted December 1, 2019 (edited) @Rozmo Ja mam dropy na WZ i BRE - fps'y latają od 40 do 160 (lock). Przed 0.8.1 takich dropów nie było. Ustawienia graficzne: Spoiler PC: 2080Ti, 9900k, 32gb ram, gra zainstalowana na m.2 Edited December 1, 2019 by Gacek227 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lugresky 113 Posted December 1, 2019 (edited) @Rozmo PŁYTA: GIGABYTE X570 AORUS ELITE PROCESOR: AMD RYZEN 9 3900x GRAFIKA: ZOTAC RTX 2080 AMP 8GB RAM: DDR4 HyperX 32GB 3200MHz Fury RGB CL16 (2x16GB) DYSK M.2: Corsair 480GBM.2 PCIe NVMe Force Series MP510 DYSK M.2: Intel 2TB PCIe NVMe 660p Series <--- tu zainstalowana jest gra DYSK HDD 1: Seagate Barracuda 1TB DYSK HDD 2: Western Digital Caviar Blue 1TB Spoiler Edited December 1, 2019 by Lugresky Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rozmo 699 Posted December 1, 2019 @Gacek227, @Lugresky , super, możecie podesłać na jakich mapach też to macie? czy na wszystkich?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lugresky 113 Posted December 1, 2019 (edited) @Rozmo Wszystkich, najbardziej na smoleńsku, dodatkowo smoke ostro zabija FPSy czego nie było wcześniej. Wszyscy którzy ze mną grali po aktualizacji mieli to samo, a grało nas chyba z 10 na discordzie Edited December 1, 2019 by Lugresky 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZwierzaK 110 Posted December 1, 2019 (edited) Mi też, po tym patchu działa najgorzej. Tak słabo jeszcze nie miałem ale na serwerach NA działa znacznie lepiej niż na EU, takich dropów fps nie mam. Edited December 1, 2019 by ZwierzaK Quote Share this post Link to post Share on other sites
fr1man666 5 Posted December 1, 2019 (edited) U mnie na Smoleńsku jest mocny spadek klatek w okolicach mostku między B2 a C1 i to bez żadnego dymu. Gorszą wydajność ogólnie zaobserwowałem na wszystkich mapach. Komp : i7-8700k@4,2Ghz 16 Gb RAMu 3200Mhz RTX2080 Gigabyte Gra na całkiem nowym SSD'ku. Edited December 1, 2019 by fr1man666 Quote Share this post Link to post Share on other sites
rojkowsky 10 Posted December 2, 2019 Cpu i7 8700KGpu GTX 1060 6GBRam 16GB na smoleńsku najbardziej zjada fps ale jak są smoke'i to normalnie dramat Quote Share this post Link to post Share on other sites
DareQQ 556 Posted December 3, 2019 Zdecydowanie najgorszy patch pod względem optymalizacji. Gra działa po prostu źle. Wczoraj na TDM Warszawa potrafiło mi spadać do 30fps gdzie wcześniej była to chyba najbardziej zoptymalizowana mapa i tryb w którym nie było najmniejszych problemów z wydajnością - pomijając już całkowicie fakt, że przeszedłem na całkowicie nowy sprzęt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rozmo 699 Posted December 3, 2019 Podesłałem to do deweloperów i zobaczymy gdzie leży problem czy to gra czy serwery. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lugresky 113 Posted December 3, 2019 (edited) @Rozmoja podejrzewam że to coś na lini do serwera, ale już u tego operatora, czyli na switchach ponieważ jak chłopaki wczoraj mięli droopy to mi się grało przyjemnie i nie widziałem mocnych spadków. To pewnie zależy którym łączem dana osoba wleci do serwera. No ale niech chłopaki wyjaśniają EDIT: Gram od 19. Takiego dramatu z FPSami dawno nie miałem. W dzień było fajnie a wieczorem taka padaka...... 35-55 klatek Edited December 3, 2019 by Lugresky 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
garyy 2 Posted December 9, 2019 Z fps jest ostatni fatalnie, dziś spadało mi na Smoleńsku poniżej 30. Więc przerwa w grze na razie. Zauważyłem spadki fps przy celowaniu z broni. spadają o połowę. Sa80. Kliknij, aby wybrać pliki Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rozmo 699 Posted December 10, 2019 12 hours ago, garyy said: Z fps jest ostatni fatalnie, dziś spadało mi na Smoleńsku poniżej 30. Więc przerwa w grze na razie. Zauważyłem spadki fps przy celowaniu z broni. spadają o połowę. Sa80. Kliknij, aby wybrać pliki Przy celowaniu może być spadek FPS ze względu na wyostrzenie grafiki w miejsce gdzie celujesz i widzisz więcej detali. Tak samo będzie z POV'em jakim grasz na 90 masz wiecej fps niz na 120 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mrocznydrwal 51 Posted December 16, 2019 No tak, tylko wcześniej było dobrze wiadomo że troche FPSy spadały przy celowaniu ale nie aż tak.. Grałem w sobotę i na Smoleńsku zlatuje nawet do 20fps w niektórych miejscach. Zwyczajnie nie da się grać (nie wiem jak na innych mapach bo już nie miałem ochoty grać, ale na Discordzie pisali że Smoleńsk i Polarny się popsuło ostanio) Quote Share this post Link to post Share on other sites