Gesiek 7 Posted April 27, 2019 Otóż moim pomysłem jest usprawnienie roli dowódcy, poprzez dodanie możliwości wydawania rozkazów przy pomocy mapy. Działać by to miało tak: Jesteś dowódcą. Załóżmy, że właśnie przejęliśmy strefę A. Wróg nagle atakuje B1. Chcemy szybko wydać oddziałowi rozkaz obrony tego punktu. To żeby nie rozglądać się w poszukiwaniu, gdzieś przed sobą kwadracika z "B1", można by otworzyć mapę [domyślnie pod ,,M"], 'włączyć' kursor myszy [np. klikając Scroll], 'najechać' nim na pożądany punkt i kliknąć ,,X" [wydanie rozkazu]. Szybko, wygodnie, precyzyjnie. Myślę, że było by to bardzo przydatne i usprawniło by rozgrywkę wielu 'dowódcom'. (mi na pewno ) Pozdrawiam. 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ludek500 8 Posted May 2, 2019 I do tego przydały by się jeszcze jakieś punkty za subordynację :). Tzn im lepsze wspólne działanie pod wodza dowódcy tym więcej punktów. Fajnie taktycznie by to było wtedy 1 Share this post Link to post Share on other sites
Gesiek 7 Posted May 3, 2019 (edited) Zgadzam się z opinią przedmówcy. Moja propozycja: przebywając w pobliżu swojego dowódcy otrzymujesz dodatkowe punkty (tak jak to nazwałeś - za subordynację) Sprawiłoby to, że gracze chętniej by się trzymali razem w oddziale... a nie "rozłazili" po całej mapie. [Całkiem często tak mam, że każdy członek oddziału leci w inną stronę... ] Edited May 6, 2019 by Gesiek Share this post Link to post Share on other sites
Vatax 20 Posted May 7, 2019 Zgadzam się. Dobry i przyjazny pomysł. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Smasher 25 Posted May 7, 2019 Przez mapę calkiem spoko by było, chociaż już można to robić przez radial menu i jest łatwiej niż szukanie "kwadracika". Share this post Link to post Share on other sites
Hourdeau 15 Posted May 7, 2019 Owszem przydatny system. Byłby dość dobry w formie zwykłego "pingowania" jak to miało miejsce choćby w stary Warcraft 3 lub oznaczania konkretnego kwadratu z siatki dzielącej mapę. 1 Share this post Link to post Share on other sites