Jump to content
Wehzy

PC freeze in loading screen since 0.6

Recommended Posts

Hey,

I can't get into matches since 0.6. It loads for like 4min and then my fps drop to 1 and it mostly makes my whole PC freeze. Sometimes i get into a match but then its  1-3 fps for like a min until everything freezes. I had no issues to play all maps before 0.6 , since 0.6 i can't get into any matches.

 

What i've tried so far

 

-Reinstalling/Redownloading over 10 times

-game on SSD

-verified cache

-deleted ww3 in %appdata%

-updated / downgraded gpu driver

-xbox dvr is off - game bar too

-no avira running

 

I am really frustrated because the game is finally good and i was able to play but now i can't play it anymore. FeelsBadMan. Even afraid to try to join a match again cuz of the PC freeze.

Hopefully someone know more about this.

 

i5 4460 3.20 ghz

1050ti 4gb

8 gigs

w10

 

(Had the game running 100-180 fps before 0.6. So my PC is not the issue, don't @me with 8 gigs is too low)

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is nothing to do with freezing
Also for me it happens to play a few minutes and a computer freezes doing a restart or a course. They need to fix it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plz, somebody, help him. It's rly painful to read all his struggling on Steam(no joking here).

https://steamcommunity.com/app/674020/discussions/0/1652171126116227274/

https://steamcommunity.com/app/674020/discussions/0/2530372519566528643/#c2530372519570381929

And what's the difference between PTE and Live versions, as, if I understand it correctly, TS can play PTE without any problems and on Live game is unplayable for him?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, haim85 said:

There is nothing to do with freezing
Also for me it happens to play a few minutes and a computer freezes doing a restart or a course. They need to fix it

What we have to fix if we don't know where is the problem, the game runs fine for me and 90% of players, seems like more related to the user end.

What's your PC specs and usage while in a game?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 6/4/2019 at 8:15 PM, tynblpb said:

Plz, somebody, help him. It's rly painful to read all his struggling on Steam(no joking here).

https://steamcommunity.com/app/674020/discussions/0/1652171126116227274/

https://steamcommunity.com/app/674020/discussions/0/2530372519566528643/#c2530372519570381929

And what's the difference between PTE and Live versions, as, if I understand it correctly, TS can play PTE without any problems and on Live game is unplayable for him?

Thats why i made an account here, because i didn't get any help and it literally breaks my PC. And since the PTE is offline i can't check if its still working on PTE.

 

On 6/4/2019 at 7:12 PM, weedtime said:

What's your CPU, GPU, RAM, SSD usage during the game?

Main menu or when it freezes? When it freezes my MSI overlay disappears..

Edited by Wehzy

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can't play at all, so this ain't going to work, try to change your screen mode in the video settings, to the different ones, and lower your settings as much as possible.

Then I would start with Memtest, check your RAM, could be faulty https://www.memtest86.com/

Then check your SSD https://www.maketecheasier.com/check-hard-disk-health-windows/ 2 and 3.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
19 hours ago, weedtime said:

You can't play at all, so this ain't going to work, try to change your screen mode in the video settings, to the different ones, and lower your settings as much as possible.

Then I would start with Memtest, check your RAM, could be faulty https://www.memtest86.com/

Then check your SSD https://www.maketecheasier.com/check-hard-disk-health-windows/ 2 and 3.

I kinda fixed it by removing "start as admin" - Sometimes i get into a match and sometimes it still get a freeze but atleast its kinda working right now.

Also what i've noticed after i was able to join a few matches whenever it almost freezes my GPU load goes from over 90% to 1-3%. This could be it?

Im pretty sure its not my PC because i can play all games fine without any freezes or fps issues.

 

 

(this is what it looked like when i joined a match, weapon wasn't loading)

 

 

20190605180529_1.jpg

Edited by Wehzy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:

 

This is what it looks like when it freezes.

Still wondering why i was able to play before 0.6 without freezes or crashes..

 

 

20190606_110843.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have pushed this issue to our team. I will keep you up to date once I get more information or will let Developer respond to this thread. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Rozmo said:

I have pushed this issue to our team. I will keep you up to date once I get more information or will let Developer respond to this thread. 

Thanks a lot! Is there anything else i can do to help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

try running memory cleaner by john kosty. Also with the 4gigs on your GPU run everything at low..

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Smok3 said:

try running memory cleaner by john kosty. Also with the 4gigs on your GPU run everything at low..

The issue is fixed by upgrading ram. I did run another RAM cleaner cuz i figured out how much RAM w10 uses in "standby" cache. Still didn't help because warzone maps take over 10gigs most of the times. No memory cleaner is gonna help you there with only 8 gigs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We're researching on the issue, a fix is in the works.

Edited by Borreh

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

1 hour ago, Borreh said:

We're researching on the issue, a fix is in the works.

It was my RAM. It used all my 8 gigs, since i upgraded it , it doesnt happen anymore. Atleast to me. But i'd like to see some more gpu usage :) We tried out WW3 on a friends PC on a 1080ti and his GPU usage was even lower than mine and mine is already at 60% max. His was at 30-40..

 

Good work tho! game is getting better and better!

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Wehzy said:

 

It was my RAM. It used all my 8 gigs, since i upgraded it , it doesnt happen anymore. Atleast to me. But i'd like to see some more gpu usage :) We tried out WW3 on a friends PC on a 1080ti and his GPU usage was even lower than mine and mine is already at 60% max. His was at 30-40..

 

Good work tho! game is getting better and better!

That's all on the CPU then, enabling GPU Buffering and CPU Boost gives me 95% CPU and 100% GPU usage on 9700k and 1080ti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...